+31 6 16 12 32 84 info@ervaargezondgewicht.nl

Over mij

Dit is waar ik in geloof!

Als jij inzicht krijgt aan welke knoppen jij kunt draaien om een gezondere leefstijl te krijgen. Dan ervaar jij een gezondere, fittere en energiekere versie van jezelf!

Als gediplomeerd gewichtsconsulent in Maassluis begeleid, adviseer en motiveer ik jou.

Samen gaan we aan de slag zodat jij je fit en gezond gaat voelen en optimaal kunt genieten van je leven.

Over mij

Ik ben Rineke Valstar, woonachtig in Maasluis met mijn man Peter. Samen hebben we een zoon, schoondochter, dochter en schoonzoon. Ik hou van koken en ga graag wandelen en fietsen in de natuur, vooral met anderen.

Ik heb 35 jaar met plezier als onderzoeker in de voedingsmiddelenindustrie gewerkt. Toen het bedrijf naar het oosten van het land verhuisde, besloot ik niet mee te gaan, maar mij te heroriënteren op de arbeidsmarkt.

Tijdens een Webinar over vitaliteit ontdekte ik het beroep van gewichtsconsulent. Als gewichtsconsulent zag ik mijn passie voor voeding, onderzoeken en mensen helpen samenkomen. In coronatijd ben ik mijn studie gewichtsconsulent gestart en in juni 2022 heb ik mijn diploma gehaald.

Hierdoor kon ik aansluiten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, de BGN. De kwaliteit van mijn begeleiding en adviezen is zo gewaarborgd en als cliënt heb je de mogelijkheid tot gedeeltelijke vergoeding van de consulten.

Waarom Ervaar Gezond Gewicht

 

Ik ben ervan overtuigd dat een gezond gewicht bijdraagt aan jouw levensgeluk en het is een goede investering in jouw gezonde toekomst.

Ik heb zelf ervaren wat een gezondere leefstijl met mij doet: sinds 3 jaar eet ik vrijwel geen vlees, maar wel veel groenten en volkoren producten en wandel ik veel. Met als resultaat een afname van mijn gewicht en buikvet en een energieker en fitter gevoel. Deze ervaring wil ik jou ook graag geven, daarom heb ik Ervaar Gezond Gewicht opgezet.

Mijn missie is om samen met jou, stapje voor stapje, je persoonlijke voedings- en leefpatroon aan te passen, met als blijvend resultaat een energiekere jij met een gezond gewicht.

Geen focus op afvallen

Verwacht niet in een paar maanden tijd enorme kilo’s te zijn afgevallen of aangekomen, maar wel dat je handvatten hebt om zelf aan de slag te gaan met je leefstijl. Vallen en opstaan horen daarbij, een blijvende verandering in je voeding- en beweegpatroon en eetgedrag heeft tijd nodig.

Door persoonlijke begeleiding met realistische doelen, passend bij jouw unieke situatie kan jij ook een gezond gewicht gaan ervaren.

Ga jij met mij aan de slag? Dan laat ik je zien wat gezonde voeding voor jou inhoudt. Daarbij hou ik wél rekening met jouw persoonlijke voorkeuren en leefsituatie. Vind jij een glaasje wijn, een stukje vlees of zo nu en dan gebak lekker, dan moet dat kunnen.

Ik geef je inzicht in de knoppen waaraan je kunt draaien om jouw voeding gezonder te maken, maar wel zo, dat je dit kunt volhouden.

“Het getal op de weegschaal is niet het resultaat. Dat is hoe JIJ je voelt bij jouw gewicht.“

Investeer in je toekomst

Met een gezond gewicht voel je je fitter, energieker en zelfverzekerder en neemt de kans op allerlei welvaartsziekten zoals diabetes af. Zo kan je langer van allerlei leuke dingen in het leven genieten.